mynails

...A köröm-világ...

Bemutatkozás

Sziasztok! Ivett vagyok, ez pedig az én blogom. Ki hitte volna, mi?
Kezdetben nem tudtam, miről is akarok igazán írni, de mára talán kiforrta magát a dolog. Mindenről, ami a köröm témához kapcsolódik, kissé belecsempészve saját tapasztalataimat, jó és rossz élményeimet, de emellett persze sok másról. Nem vagyok profi, de igyekszem minél jobbnak lenni, és sajnálom, ha ezt valaki rossz néven veszi. :) Ha megtetszett kövesd a hetente több alkalommal frissülő eseményeket!

Címkefelhő
Feedek
Megosztás

"Unikornisvér" manikűr

Sziasztok! Képzeljétek el, hogy nem körömlakkot venni mentek be egy boltba (nehéz?), de egyszercsak megláttok egy lakkot, ami nem tudjátok, miért, de vonz magához, szinte megszólal: "Vegyél meg!" Engedsz a csábításnak, de otthon magadhoz térsz. Mi a fenét kezdjek én most ezzel?

Így voltam a Miss Rose kék csillámos topperével. Gondoltam aztán, hogy van fehér lakkom, amit úgy is olyan ritkán használom, a kettőt ötvözve egész jó sülhet ki. A húgom megelőzőtt, de az eredmény katasztrofális lett, a topper teljesen leoldotta a fehéret. Hát most mi legyen. Nem is nyúltam hozzá, majd tegnap délután támadt egy vad ötletem. Lemostam a rózsaszín lakkot a körmömről, majd felkentem a Coral 415-ös feketéjét. Mivel ez egy matt fekete, nekem pedig most valahogy nem volt "matt hangulatom", kellett valami rá, és gondoltam, miért is ne, rákentem a Miss Rose lakkot. Az eredmény? Varázslatos!

Nem mosta le az alapot, viszont a két szín együtt... Erre szavak is alig vannak. Nekem elsőnek a misztikus szó jutott eszembe, majd ebből a Harry Potter (nem vagyok fanatikus, áááá dehogy) és ebből az unikornis vére a fekete talajon.

A fekete-kék kombináció mindig is nagy kedvencem volt, de ebből a párosból sokszor nagyon jeges, rideg manikűr született, amiben számomra semmi élet nem volt, de ez más, szikrázó, csodálatos, egyszerűen nem tudok betelni a látványával. Egészen megváltozott a véleményem a kék színről, köszönöm Miss Rose topper! :)

A képekről... Mint láthatjátok, kint fényképeztem, mert tegnap is egédz kellemes idő volt (bár kabát nélkül iszonyat hideg), de csináltam egy képet bent is. Csak az összehasonlítás véget töltöm fel, mert amúgy borzalmas.

Mostanában megkaptam, hogy szar, semmitérő képeket készítek, aminek az az oka, hogy a fényképezőm használhatatlan és jelenleg jobb helyre kell a pénz, mint hogy egy új gépet vegyek. Bent erre képes szegény telefonom, de a kinti képek nagyon élethűek. Az utóbbi időben viszont bent fényképeztem, mert nulla időm van, és mindenhova kesztyűben járok (mit járok, rohanok), így elfeljtek kinti képet csinálni.

Vélemény? :D

Miss Sporty Oh my gem! 003

Sziasztok! Nem tudom, ti hogy voltatok vele, de mikor a Miss Sporty facebook oldalán megláttam az Oh my gem kollekciót, azonnal tudtam, ebből kell nekem, és mivel akkor már tudtam, hogy lila lesz a szalagtűzős ruhám, így kizárt dolog volt, hogy én ne szerezzek be egyet a lilából.

Akkor persze kicsit kombináltam egy másik lila lakkal, mivel ez a kollekció fedőlakként van számon tertva, de olyan csodálatos csillámos lakknak nézett ki, hogy gondoltam, kipróbálom önmagában is.

A képen látszik (a valóságban nem annyira), hogy valóban maximum három rétegben elehetett volna sima lakként használni, de annyira káprázatos a színe, hogy az kárpótol érte. Ami a tartósságát illet, meglepett. A Miss Sportytól nem vártam semmi nagyot, de ez bőven felülmúlta a várakozásaimat. Öt nap kopás nélkül.

Száradni is gyorsan szárad és ahogy a legtöbb csillámos lakkot, hát ezt is ekég levakarni, én két-kétpercig áztattamminden ujjamat körömlakklemosóba, aztán még a körmeimmel vakargattam.

Összegzésként annyi megjegyzésem van, hogy bár elvarázsolt a lakk a színével, de nekem ez fedőlakknak iszonyú sok. Gondoltam, kipróbálom a kék körömlakkom felé, hát, semmi kék nem volt benne, csak a lila látszott, viszont ugye normál lakknak kevés. Egyelőre még nem tudom hova tenni.

Ti hogy vagytok ezzel? Titeket is úgy elvarázsolt a kollekció, mint engem? Melyik a kedvencetek?

Főszerepben: Lemax Star

Sziasztok! Rég voltam így feldobva egy körömlakktól, de ezúttal visszanyertem a hitemet a Lemaxban. Mint már írtam, hogy anyár elején mennyire odavoltam a Lemax fedőlakkért, aztán az ősszel elvesztettem a hitem, mikor belenyúltam a színes lakkokba. Sem a színe sem a tartóssága nem adta vissza azt, amit az előzmények alapján vártam.

DE! Ahogy megpillantottam, azonnal beleszerettem a varázslatos rózsaszín színbe, persze elképzelni sem tudtam, hogyan fogom kihasználni, de végül is anyu megvette nekem. Gondoltam, maximum buktam ennyit, nem volt olyan drága.

Aztán kipróbáltam és elállt a lélegzetem. Csodás szín. Egy az egyben az übegben lévő szín, igaz két rétegben fed rendesen, de ez a drágább lakkokkal is előfordul. A tartósságát illetően annyit tudok mondtani, hogy három napja van a körmeimen és semmi jelét nem látom kopásnak, pedig ha egyenesre reszelem a körmeimet (mint most is), akkor sokkal hamarabb előfordul.

A cuki kis csillag alakú üvegről meg már nem is beszélek, azonnal belopta magát a szívembe. Persze nem tudtam csak úgy nézegetni a natúr színt, azonnal fel kllett dobnom, így megvan az ezzel készült első manikűröm:

Egyáltalán nem nagy szám, csak néhány pötty, de én már ennyitől is jobban érzem magam.

 

Mit szóltok? Próbáltátok már a Lemax lakkokat? Ha igen, mi a véleményetek? Voltatok már úgy, hogy a kedvenc márkátokbból fogtatok ki egy rossz darabot?

A sokadik liebster award

Sziasztok! hát újra megkaptam a liebster award-ot. Bizonyára emlékeztek (aki szokott rendszeresen olvasni), hogy egy időben elegem volt belőle, hiszen valamiféle körbejáró állandó munkát jelentő dolognak tartottam, de most azt jelenti nekem, hogy nem felejtettek el, pedig jó időre eltűntem.

Ezúttal Noémitől kaptam, akinek ezúton is szeretném megköszönni. Habár nem voltam aktív az elmúlt időben, de a jövőben próbálom kiérdemelni :)

Szabályok :
~ Tedd ki a képet !
~ Írj 11 dolgot magadról!
~ Válaszolj 11 kérdésre !
~Írj 11 kérdést !
~ Küldd tovább 11 embernek !
11 dolog rólam:
1. Körömlakk- és sminkőrült vagyok.
2. kétbalkezes vagyok, amit elejthetek, azt el is ejtem, amibe beverhetem a fejem, abba mindebe bele is verem, és akkor a fehér terítő és abableves sztoriját hagyjuk is... :)
3.Egyszer elájultam
4.Fogalmam sincs pontosan hány centi vagyok, de 38-as lábam van
5. Szeretem a dolgokat, amiknek semmi értelmük nincsen
7. Bevallom, imásom az Alkonyat könyveket
8. Nem hiszek a kísértetekben, szellemekben, vámpírokban és hasonlókba, de iszonyatosan félek tőlük este a sötétben :D
9. Tudom, hogy ha ezt egy valaki végigolvassa, most éppen rajtam röhög (tudom, hogy olvasod :D)
10. Gyakran látom szélsőségsen a világot
11. Igen, direkt kihagytam a 6-ost.
Ami kimaradt: Nem, nem vagyok komplett idióta, csak egy kicsit :D
Noémi kérdései:
1. Kedvenc ételed?
Édes-savanyú csirke
2. Hány darab körömlakkod van?
Öhm... Nem számoltam meg :D
3. Mióta szeretsz a körmeiddel foglalkozni?
Úgy tizenkét éves lehettem, mikor elkezdődött, de már kisebb koromban is szívesen arádéztam vörös körmökkel :D
4. Kedvenc állatod?
Oroszlán (egyszerre csodálatos és félelmetes)
5. Kedvenc színed?
naracssárga
6. Kedvenc évszakod?
nyár (akkor meleg van, és utálok fázni, de persze mindegyik évszaknak megvan a maga szépsége)
7. Kedvenc csokid?
Oreo kekszes Milka
8. Kedvenc országod?
Franciaország (nem ér nevetni)
9. Kedvenc körömlakkod?
Miss Sporty Oh my gem! lila :D
10. Van háziállatod?
Igen, egy tacskó kutyám, Berry
11. Kedvenc ünneped?

Igazából nem szeretem az ünnepeket, és az ezzel járó felhajtást, és hogy ilyenkor kötelezően dugig kell enni magunkat, de ha muszáj, akkor mondjuk legyen a május 1-je. :D

Az én 11 kérdésem:

1. Szerinted mi a legbosszantóbb kérdés a világon?

2. Kit tisztelsz a világona legjobban?

3. Vannak, horror tantárgyaid? Ha igen, melyek?

4. Hányadszorra kaptad meg a liebstre awardot?

5. Ha lenne egy emud, minek neveznéd el?

6. Aggódtál már olyan személyért, akit alig ismersz?

7. Hol töltötted a szilvesztert?

8. Naponat átlagosan hány órát töltesz tanulással?

9. Szereted a klasszikus zenét? (Ezt majdnem minden alkalommal megkérdeztem...)

10. Hogy képzeled el a jövődet tíz év múlva?

11. Mi alapján döntös el, hogy valaki szimpatikus-e, vagy sem? Számít az első benyomás, vagy még kaphat valaki második esélyt?

Akiknek szeretném adni (nem lesz 11):

Noémi

Liza

Netti

Azt gondolom, most ennyi, sajnos nem túl sok blogot volt időm mostanába olvasni :)

Szalagtűzős körömcsodák

Sziasztok! Míg a kényszerpihenőn voltam, erre az időre esett a szalagtűző. Az egyik alkalom, mikor a csajok beszabadulnak a fodrászhoz, műkörmöshöz, kozmetikushoz és csodaszépen hatalmas ruhákban jelennek meg este... (Ne várjátok, hogy kimondjam a "h" betűs szót!)

Ez alkalommal három körmöt készítettem, de kettőt fogok bemutatni, mert annyi eszem volt, hogy a húgomét nem fényképeztem le :(

Eszternek:

Ha jól emlékszem, feltöltöttem nektek akkor pénteken délelőtt. Minden esetre gondoltam azért felrakom ide a blogra is. Nekem iszonyat teteszik. Az alapjaegy gyöngyházfényű lakk, a körmök végén pedig pezsgő színű csillámpor. Sajnos éppen azért, mivel ilyen finom színek, a kép egyáltalán nem adja vissza a valódi szépségét, de ámultam-bámultam, el sem hittem, hogy ezt én csináltam. A gyűrűsujjon két ezüst kő van, a többin viszont a bőr elé sorba arany gyöngyöket tettem. Az összhatás? Lehengerlő (Kár, hogy a képen nem látszik) :)

 

Sajátom:

Lila :) A színt sajnos nem adja vissza, itt kéknek tűnik, de a beltéri fényképezés már csak ilyen...Alapnak a CR 13-as számú, blueberry nevű lakkját használtam, majd rá a Miss Sporty Oh my gem! 003-as lakkját. Hamarosan ezekről is olvashattok majd posztot, mivel most van pár lakkom, amiről nem tudtam írni :) Na, de aztán a gyűrűsujjamra félkörben oldalt tettem pár csillag alakú strasszkövet. Nem igazán érvényesült a valóságban sem, inkább drámaibb csillogást adott a körmeimnek. Aztán végül fényzselével zártam a manikűrt. Igen, FÉNYZSELÉVEL! :) Lehet megkövezni, de így tovább tarott, nem kellett aggódnom, hogy tönkremegy, míg az Eszter körme elkészül, vagy hogy letörik a körmöm. Először próbálkoztam meg vele, de még nem kizárt, hogy máskor is alkalmazom :)

Néhány kép:

Mit szóltok? Ti mit viseltetek/viseltek majd a szalagtűzőtökön? Az elegáns vagy a merészebb körömstílus áll hozzátok közelebb?

Karácsonyi manikűr

Sziasztok! Tegnap a másik blogomon már írtam egy bejegyzést, és el sem tudjátok hinni, hogy milyen jó érzés újra a billenytűzet ritmikus kattanásait hallani. Ígérem minden okot és körülményt, na meg persze az eddig eltelt éltemet is elmesélem nektek, csak idő kérdése.

De végül is ez a körmös blog, úgyhogy térjünk is a lényegre. Már azt hittem, hogy idén kimarad ez a szakasz, már-már lemondtam róla, gondoltam, majd szilveszterre bepótolom, bár egyáltalán nem vagyok bulizós hangulatban.

Így belegondolva nem nagy szám, viszont a hangulatomon sokat dobott. Karácsony, mikor ha csak három napra is, de az emberek elfelejtik az önzőséget, mindenki mosolyog, kicsit lelassulnak, és egy kis időre újra hisznek a csodában.

Na, de nem akarok sem szentimentális lenni, sem túl gyerekesnek tűnni, aki még hisz a mesékben, úgyhogy inkább nézzük a manikűrt. Remélem, nem nagyon kell magyaráznom, hogy magyal mintát próbáltam készíteni. Nem lett a legszebb munkám, meglepően nehéz volt körömlakkal ilyet készíteni, míg ceruzával papírra nem olyan vészes (pedig nem tudok valami jól rajzolni).

Ha úgy vesszük ez volt az első olyan munkám amihez ennyi lakkot használtam, legalább is nem emlékszem másikra (talán a tavaly szilveszteri...). Na, szóval alapnak az Oriflame Cloverhaze nevű nude színű lakkját használtam (igen, ez az a nude lakk, amiknek sosem tudtam a nevét). Erdeteileg fekete hópihére gndoltam, mivel ezen szerintem tök jól néz ki a fekete minta, de mivel nem is esett igazán hó, nem láttam túl ésszerűnek.

Szóval végül a magyal mintát választottam, az időjárás független, és még a tegnapi szikrázó napsütésben is meghozta a hangulatomat. A levél a needme 36-os árnyalatú zöldjével készült. Ez az egyetlen sötétebb zöld lakkom van (igazából ezen kívűl csak egy neonzöld lakkom van, ez a szín valahogy nem fogott meg a körmömön).

Aztán a bogyók a Vipera 69-es árnyalatával készültek. A lgcsodásabb karácsonyi piros benne apró csillámokkal. Az egyetlen baj vele, hogy már csak díszítésre alkalmas, mert alig van benne. Nem is nagyon láttam sanos hasonló színt se, pedig nagyon megkedveltem.

A többi ujjamon is látni akartam ezt a pirosat, de sajnos a lakk nem volt alkalmas rá, hogy ecsettel használjam, így a többin a vonalhoz a Coral 120-as szontén elképesztően szép lakkját használtam. Az ív amúgy is mindig szép formát ad a körmeimnek, de mivel a lakk nélkül láttam milyen jó a formája (szinte hihetetlen, hogy sikerült egységesre reszelni), nem akartam veszni hagyni.

Aztén ha már karácsony, akkor arany, és igen a Moyra 32-es lakkja, amit tavaly karácsonyra vettem. Csak a Középső ujjamon használtam, mert végül nem akartam az összesre, mert végül túl giccsesnek éreztem.

Szóval ennyi volt ez a hirtelen manikűr, bár szerintem ahhoz képset, hogy nem tervezgettem, hanem csak úgy az utolsó pillanatban ötlöttm ki, nem is lett rossz.

Ti mit gondoltok? Van karácsonyi hangulatotok az időjárás ellenére? Hogy tellik az ünnep?

 

Milelőtt elfelejteném: Boldog karácsonyt és sikerekben gazdag új évet kívánok mindenkinek :)

Manikűrvadász 5.

Sziasztok! Huhh! Hát lég rég volt poszt, amiért szégyelem is magam, de úgy elszaladt a hét, hogy csak na. De mindegy! Szóval a manikűrvadász!!! :D

Már az előző után magamban megfogadtam, hogy most kihagyom, de végül is nem vitt rá a lélek, aminek így utólag nagyon örülök. :) Ennek persze az "áldozatom" kiléte a legnagyobb oka. Vicces szitu volt reggel hatkor arra ébredni, hogy Liza írt nekem, hogy ő kapott engm... aztán kidrült, hogy én kaptam őt. :D Nagyon boldog voltam, mert egyrészről a blogolás közben jóban lettünk, és sokszor sokat beszélgettünk... hogy is fogalmazzak? Liza az egyik legjobb barátnőm lett attól függetlenül, hogy több szát kilóméterre lakunk egymástól és a élőben sosem találkoztunk :) A másik oka pedig az, hogy iszonyatosan szép manikűröket készít.

Ezt a manikűrt választottam végül a sok-sok meseszép küzül, mert úgy éreztem, ez áll most leginkább közel hozzám. :D A színeken kénytelen voltam kicsit változtatni, mert a lakk-készletem enyhén szólva is hiányos most, és ilyen színt sajnos nem találtam benne. :D

Szóval valami ilyesmi lett nekem. Nyílván nem nézett volna kis sehogyan úgy, mint az eredeti, mert alapból más hosszúságú és más formájú a körmöm, de mindegy is. :D

Kicsit látszik, hogy nem a legtökéletesebb manikűr, és nem is mentségeket keresek, de alig volt egy kis időm indulás előtt, és sajnos ennek meglett az eredménye. 

Ja, és el ne felejtsem a szokásos információkat, amiket úgy általában el szoktam felejteni. :P Alapnak az Oriflame Get Away Collection türkíz lakkját használtam, a pöttyök elkészítéséhez pedig a Coral 415-ös feketéjét, majd fedőlakként a Lemax hiperszupercsodás fedőlakkját használtam :)

Egy életen át a szívemben örzöm majd ezt a manikűrt, mivel ezzel kaptam készhez az ECDL bizonyítványomat. Másoknak talán ez nem nagy ügy, mivel mindenki megkaphatja, aki ötösre érettségizett informaatikából, de nekem sokat jelent még akkor is, ha sokak szerint csak felesleges papír, hiszen 2012. májusa óta vártam, hogy kézhez kapjam :D

 

Szóval, mit gondoltok? Tetszik ez a manikűr? Ti hallottatok már a manikűrvadászról? Esetleg részt is vettetek?

Színtelen-színes manikűr

Sziasztok! Képzeljétek, mit hallottam! A fekete és a fehér nem szín? Akkor mi?

Tudom, hogy általában színesre van festve a körmöm, de ezalkalommal ezt a párost választottam. Nem volt semmi különösebb célom, csak éppen ilyen kedvem volt.

Csak nézegettem a lakkjaimat és ezekre esett a választásom.

  • Lemax átlátszó fedőlakk
  • CR 06 milk
  • Miss Sporty crack
  • Coral 415 matt fekete

Az első ötletem az volt, hogy a gyűrűsujjamon mindenképpen a repedezős lakk lesz a többin meg valami egyszerű minta. De aztán gondolkodtam, hogy miért legyek én ennyire szabályszerű, inkább kell valami őrültség, valami egyedi. Hát így lett minden körmömön más minta. :)

A kihívás egyedül  hüvelykujjam volt. Erre valamiféle totem-díszítést szerettem volna, mivel egyszer láttam egy videót egy ilyen manikűrről és nagyon tetszett, de vlahogy sosem vitt rá a lélek, hogy fehér alapot fessek a körmökre, a színesen meg nem mutat olyan jól. Szóval, most itt volt az alkalom. :)

Egyszóval hirtlen ötletek sorozata ez a manikűr. Nem az én színvilágom, de ekkor ez volt a hangulatomhoz illő: új, váratlan, de nagyon jó. Azonfelül a váratlanság nagyban része az életemnek, tehát illik hozzám.

Mit gondoltok? Hogy tetszik nektek ez a színpáros? Ti is szoktatok ilyen hirtelen jött ötletekkel dolgozni, vagy mindig előre megtervezitek, hogy mit csináltok majd? Ti láttátok már a totem-manikűrt?

Furcsa páros? Nekem pont jó :)

Sziasztok! Mikor ezt a manikűrt készítettem, még teljesen abban a hitben voltam, hogy ez egy egyszerű, letisztult dolog lesz, erre az első megjegyzés azonnal el is oszlatta ezt az elképzelést.

"Kicsit furcsa a kék és a lila együtt" Furcsa? Csak nekem volt teljesen természetes, vagy másnak is szúrja a szemét ez a párosítás? Na, mindegy, ha már furcsa, akkor nekem pont jó lesz - gondoltam. - Állítólag úgyis furcsa vagyok. :D

Viszont, akárhogy is nézem az elkészítése pofon egyszerű. Csak egy-egy hullámvonalat kell festeni a köröm végére. Ha jól akartam volna csinálni (de épp olyan tökéletlennek kellett lennie, mint amilyen vagyok), akkor teljesen kiviszem a mintát a végére, és nem ennyire be teszem, de azért így sem rossz.

Alapnak a Lemax kék lakkját használtam, amiről, itt írtam, a díszítéshez pedig egy ősrégi Oriflame lakkot, ami már épp csak ilyen apró díszítésekhez elég, mert kifogy lassan, de imádom a színét, és sajnálom, hogy már nincs ez a szín. :(

Mostanában kapok egy-két olyan beszólást, ami emlélezetessé tesz számomra egy-egy manikűrt. Ezek általában pont azok, amit én nem hiszek olyan jónak, vagy épp nem jól sikerült, vagy csak nem áll közel a szívemhez, de aztán végül is fontosak lesznek számomra. Gondolok itt a régi nagy kedvenc műkörmömre még a kezdetekből, vagy a könyv kihívásból a Szent Johanna Gimi ihlette manikűrre, vagy erre... Mindegy. Mert jó hallani egy-egy visszajelzést, legyen az személyes, vagy komment esetleg levél formájú. Szóval nyugodtan mondjátok el a véleményeteket, sokat okulok belőlük. :D

 

Mit gondoltok? Szerintetek is furcsa? Ti is jártatok már így?

Halloweeni körömötlet

Sziasztok! Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én személy szerint semmi értelmét nem látom a halloweennek. Még a helyesírás ellenörző is bedimbul, ha meglátja ezt a szót és meg tudom érteni. Ez nem a mi ünnepünk! Ettől eltekintve viszont imádom a pókokat, a narancs színt, a töklémpásokat, a misztikus dolgokat, vagyis mindent ami ide tartozik.

Azt hiszem ellentmondásba keveredtem önmagammal... szép :D

Na, de nézzük, milyen manikűrt alkotta erre az alkalomra:

Öhm... Nem nagy szám, tudom, semmi flik-flak, sehol egy strasz és sehol egy kis csillogás, vagy ezer szín. Valami nagyon egyszerűt akartam. Nem is igazán a haloween miatt, inkább az őszi hangulat miatt.

A pókháló a kedvenc mintám, valamiért oda vagyok a kicsit (és nagyon) misztikus doldokért...  (Az előző életeim valamelyikében tutira a romantika korában éltem.)

Szóval baromi egyszerű három lakkra van hozzá szükség: első körben egy narancssárga lakkra, ami az én esetemben a Flormar 230-as számú lakkja volt. Rá kellett jönnöm, hogy imádom ezt a színt.

Aztán szükség van egy feketére, ami nekem a szokásos Coral matt fekete lakkom volt. Totál tetszett az erős fényű narancs és a matt fekete közötti kontraszt, de végül lekentem egy réteg fedőlakkal utolsó simításként, így az egész fényes lett, de ugyebár mégis jobb ha van rajta... állítólag.

És most még egy pár kép:

A cica is besegített, hogy igazi haloween hangulatú képek legyenek :D

Hogy tetszik? Vélemény? Ti ünnepelitek a halloweent?